post-title Pronađite najkvalitetniji PVC profil https://www.grasing.com/wp-content/uploads/kvalitetni-pvc-profili-2.jpg 2018-08-24 20:43:51 yes no Objavio: Kategorije: PVC Profili, Prozori, PVC Stolarija

Pronađite najkvalitetniji PVC profil

Pronađite najkvalitetniji PVC profil

Pitanje pred kojim su mnogi zastali kada su planirali zamenu svoje stare stolarije bilo je “kako pronaći kvalitetne PVC profile?”. Imajući u vidu da od kvaliteta odabrenih profila zavisi komfor i udobnost koji ćete obezbediti svom domu, odnosno nivo potrošnje energenata za zagrevanje i hlađenje prostora, potrebno je zaista napraviti dobar izbor. Danas na tržištu možemo pronaći veoma široku lepezu PVC prozora i vrata, najrazličitijeg kvaliteta a samim tim i cena. Jedno je sigurno, a to je da pri zameni starih prozora novim, za svoj novac želimo da dobijemo maksimalan kvalitet.

O čemu treba da vodite računa?

Pre svega, treba da obratite pažnju na nekoliko osnovnih stvari. Važna je vrsta PVC profila, proizvođač istog, okov koji se korišćen prilikom izrade, kao i staklo, a ne treba zanemariti ni elemente poput garancije koju za određeni profil dobijate, zatim usluge servisa i montaže. Izraz PVC profil podrazumeva okvir i krilo vrata ili prozora.

Ono na šta posebno treba da obratite pažnju kada birate PVC profil jeste težina samog proizvoda. Budući da je PVC stolarija napravljena od plastike koja sama po sebi nema veliku težinu, težina proizvoda koji ste odabrali reći će vam mnogo o tome koliko je materijala utrošeno u njegovu proizvodnju. Jednostavno je, što teži profili, to veća sigurnost i otpornost na brojne uticaje.

 

Faktor koji ne smete da zanemarite pri odabiru PVC stolarije

Taj faktor je termička i zvučna izolacija samog PVC profila. PVC profili imaju vazdušne komore koje su odvojene plastičnim pregradama, koje su stvorene da bi se uštedela energija i smanjili troškovi za zagrevanje i hlađenje prostora. Vrlo je prosto. Prebrojite li date komore imaćete uvid u to o koliko kvalitetnim profilima se radi. Među najkvalitetnijim na tržištu su nemački profili sa 5 i 6 komora.

Verovatno najvažniji faktor koji će vam obezbediti kvalitetne PVC profile je njegovo metalno ojačanje. Čelični ojačivači koji se u te svrhe koriste stvoreni su da bi se pojačala izdržljivost PVC profila i omogućilo nošenje težih kvalitetnijih stakala. Dakle obavezno proverite da li vaši odabrani budući prozori imaju ove ojačivače i da li isti poseduju preporučljivu debljinu od 1,5 do 2mm.

Naši saradnici

Partneri firme Grasing su predstavnici svih relevantnih lokalnih i nacionalnih institucija, kao i pojedinačni preduzetnici. Grasing sarađuje sa sledećim institucijama: