post-title PVC stolarija i prednosti koje je odlikuju https://www.grasing.com/wp-content/uploads/prednosti-pvc-stolarija.jpg 2017-03-27 10:36:09 yes no Objavio: Kategorije: PVC Stolarija GRASING, Prozori, PVC Profili, PVC Stolarija

PVC stolarija i prednosti koje je odlikuju

pvc prozor primer

Koje su glavne prednosti koje PVC stolarija pruža?

1. PVC stolarija je broj 1 u uštedi energije
Okvir PVC prozora igra ključnu ulogu u promovisanju isplative energetske i toplotne izolacije. Prozorski profili od PVC-a postižu mnogo bolje rezultate od aluminijumskih i drvenih profila. Poseduju bolje izolacione karakteristike i tako prave značajnu uštedu na grejanju prostora. Posebno visok potencijal za uštedu toplotne energije se javlja kod standardnih kućnih prozora. Danas se standardni kućni prozori proizvode u visokom kvalitetu po povoljnim cenama, koristeći kvalitetne PVC profile i sada već standardno troslojno staklo.

2. PVC stolarija ima odličan uloženo-dobijeno odos
PVC prozorima se ostvaruje jasna ušteda, kako pri samoj kupovini tako i tokom čitavog svog radnog veka. Drvena stolarija je u proseku 20-30% skuplja u odnosu na PVC stolariju, a aluminijumska kao 30% skuplja, predstavlja bolju ali i skuplju alternativu. Zasnovana na visokoj energetskoj uštedi i minimalnim potrebama održavanja tokom čitavog radnog veka, koji u proseku iznosi preko 50 godina, PVC stolarija i dugoročno ostvaruje veliku uštedu.

3. PVC stolarija je jednostavna za održavanje
Visoko kvalitetni PVC prozori su izuzetno laki za čišćenje i zahtevaju minimalno održavanje. Drvena stolarija, sa druge strane, zahteva premazivanje svakih godinu-dve kao i potpunu restauraciju i farbanje na svakih pet do šest godina. Vrhunski PVC materijal je izuzetno otporan na sve vremenske uslove, kao i na svetlost. Za čišćenje prozorskih okvira, zahvaljujući glatkim površinama PVC profila, jedino Vam treba magična krpa i malo deterdženta za sudove. Više informacija o samom održavanju PVC stolarije možete pronaći na našem sajtu u odeljku održavanje.

4. PVC stolarija je izuzetno dugotrajna
Za razliku od drvene stolarije PVC stolarija je izuzetno dugotrajna. Visoko kvalitetni PVC profili zadržavaju svoju otpornost na spoljašnje uticaje i potpunu funkcionalnost izuzetno dugo. Zahvaljujući svom dugom radnom veku koji često prelazi i preko 50 godina kao i minimalnim potrebama za održavanje, predstavlja jednu od najboljih investicija za Vašu kuću, stan, lokal.

5. PVC prozore odlikuje visoka ekološka vrednost
PVC profili su 100% reciklažni i kao takvi odlični za okolinu. 40 % celokupnih svetskih rezervi nafte i gasa se koristi za grejanje zgrada, kuća, fabrika, dok 4% ovih resursa odlazi na proizvodnju plastike od kojih samo 1% na proizvodnju PVC profila. Pored izuzetnih karakteristika reciklaže, dugotrajnost i postojanost kao i izuzetno nizak nivo zagađenja pri proizvodnji PVC profila stvaraju odlične ekološke karakteristike i doprinose očuvanju životne okoline. PVC stolarija traje dosta duže i koristi mnogo manje energenata pri proizvodnji u odnosu na drvenu stolariju.

PVC profili se sečenjem i mlevenjem pretvaraju u PVC granule odakle i kreće ponovni proizvodni proces koji se može ponoviti i do sedam puta. 2015. godine proizvođači PVC-a su se dobrovoljno obavezali da se proizvodnja profila obavlja po najstrožim ekološkim standardima. Danas, zahvaljujući Profine-Trocal i KBE profilima firma Grasing ugrađuje isključivo Greenline profile bez olova.

Naši saradnici

Partneri firme Grasing su predstavnici svih relevantnih lokalnih i nacionalnih institucija, kao i pojedinačni preduzetnici. Grasing sarađuje sa sledećim institucijama: