post-title Sigurni znaci da vam treba nova stolarija https://www.grasing.com/wp-content/uploads/dotrajali-prozori-1.jpg 2018-07-19 21:47:15 yes no Objavio: Kategorije: PVC Stolarija, Alu Stolarija

Sigurni znaci da vam treba nova stolarija

Sigurni znaci da vam treba nova stolarija

Izgradnja savremenog doma ali i njegovo održavanje predstavljaju težak i skup zadatak. Čak i kada smo u samom startu uložili mnogo truda i novca kako bi sebi i svojim ukućanima obezbedili najbolje, vremenom dolazi do trošenja materijala, sitnih oštećenja koja postaju sve krupnija i neizbežnih situacije kao što su procesi renoviranja odnosno zamene dotrajalih elemenata. Ovom prilikom ćemo govoriti o sigurnim znacima koji će vam predočiti da je vašem domu potrebna zamena postojeće stolarije.

Na šta obratiti pažnju kod dotrajale stolarija?

Posebnu pažnju pre svega treba da posvetite donjim spoljašnjim delovima prozora. Naročito ukoliko imate drvenu stolariju i ako je ista na svom mestu već duži niz godina. Naime ti delovi prozora su najviše izloženi kiši, snegu, suncu i drugim atmosferskim promenama. Vaš prozor bi trebalo da detaljno pregledavate nekoliko puta u toku godine ukoliko želite da uočite eventualna oštećenja. Takođe imajte na umu da insekti u velikoj meri mogu da nanesu štetu vašim drvenim prozorima.

vlaga i kondenzacija sa unutrašnje strane dotrajalih prozora

Vlaga ili kondenz kao znak da Vam je potrebna nova stolarija

Kada je u pitanju unutrašnja strana, važno je proveriti da li se negde oko prozora stvara vlaga ili da voda prilikom kiše prodire u unutrašnjost stana. U tim slučajevima zaista je neophodno što pre delovati, jer se situacija samo može još više pogoršati. Osim toga važno je obratiti pažnju na to da li se prozori sa istom lakoćom otvaraju i zatvaraju kao nekad, odnosno da li postoje neke prepreke prilikom obavljanja ovih radnji. Dotrajali prozori najčešće škripe i zahtevaju dosta snage kako bi se vratili u nulti položaj.

zamena dotrajale drvene ili alu stolarije novom PVC ili AL stolarijom je najefikasnije rešenje problema

Oštećenja na staklu i ostali znaci istrošenosti stolarije

Neizostavna stavka je i provera postojanja oštećanja na samom staklu. Ukoliko su ista prisutna zamena stolarije je zaista nužna. Takođe ukoliko ste primetili da na vašem okviru ili krilu prozora postoje veće pukotine koje je nemoguće popraviti manjim stolarskim umećem, vreme je da potražite nove prozore. Jedan od najočiglednijih signala koji će vam reći da je vaša stolarija dotrajala jeste stvaranje udubljenja prilikom pritiska okvira ili krila rukom. U tom slučaju znajte da se radi o truloj stolariji koja je odradila svoj posao i kojoj je neophodna zamena.

Naši saradnici

Partneri firme Grasing su predstavnici svih relevantnih lokalnih i nacionalnih institucija, kao i pojedinačni preduzetnici. Grasing sarađuje sa sledećim institucijama: