standard-title Zastakljivanje Terase

Zastakljivanje Terase

Terasa predstavlja važan deo Vašeg životnog prostora, ona osvežava ambijent i pruža dodatni komfor. Zastakljivanje terasa i lođa može da se radi od aluminijumskih i PVC profila.

Najčešće se koristi klizni aluminijum bez termo prekida. Broj krila zavisi od širine koja se zastakljuje. Prilikom otvaranja krila klizaju jedna prema drugom, pa samim tim ne zauzimaju prostor u objektu.

Ipak, često niste u mogućnosti da je koristite zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Ali sada postoji novo rešenje dostupno i u Srbiji, pa tako zastaklite Vašu terasu ili balkon i koristite je tokom čitave godine.

Bez obzira koji problem želite da rešite ovim korakom, zastakljivnje terase je moguće na nekoliko načina.

Terasu možete zastakliti sledećim metodama:

  • Zastakljivanje terasa aluminijumskim prozorima
  • Zastakljivanje terasa PVC prozorima
  • Zastakljivanje terase kliznim sistemima
  • Zastakljivanje terase jednoslojnim kaljenim staklom
  • Providna balkonska harmo vrata

Zastakljivanje terasa kliznim sistemima pogodni su za balkonska vrata većih dimenzija, pregradnih vrata, pregradnih zidova i mnoge druge namene koje zahtevaju urbani enterijer i što veće iskorišćenje prostora.

Klizna vrata
 se rade po meri, u zavisnosti od dimenzija prostora, od poda do plafona, od zida do zida, u uglovima. Pored namene za vrata plakara (Američki plakar), klizna vrata mogu da se koriste i kao pregradna vrata u prostoriji.

Klizne sisteme karakteriše bešumno klizanje, kao i bešumno zatvaranje dodavanjem usporivača na klizna vrata. Kombinacija boja i materijala različitih debljina, kao i forma vrata daje neograničene mogućnosti estetskog izgleda kliznih vrata.

Klizni sistemi (profili) za vrata mogu biti u 4 boje (srebro, šampanj, bronza i zlato), mogu biti plastificirani (sve boje mogu biti u matu ili polu sjaju) a određeni profili mogu biti u dezenu drveta.

Da bi zadržali dobre strane, a izbegli loše, zatvorite terasu tako da je možete otvoriti kad god poželite. To možete postići zastakljivanjem terase jednoslojnim kaljenim staklom debljine 6, 8 ili 10 mm. Aluminijumski profil je samo po horizontali, gore i dole, a po vertikali je spoj dva stakla odrađen providnim profilom, što mu daje vizuelno malu razliku između zatvorene i nezatvorene terase. Pri otvaranju stakleni elementi širine 40-50 cm, klizeći po šinama, se slažu na jednoj strani terase. Tu stranu terase morate ostaviti slobodnom.

Providna balkonska harmo vrata kao metod zastakljivanja terase su pravo rešenje koje vam omogućava zatvaranje terase kada su vremenski uslovi loši, a jednim pokretom ruke je možete otvoriti kada želite da uživate u lepom vremenu. Providna balkonska harmo vrata propuštaju svetlost, ali ne propuštaju radoznale komšijske poglede, ne propuštaju kišu, sneg, prašinu. Pri otvaranju se slažu levo i desno na najmanju moguću meru tako da terasa ostaje otvore, tj. ne gubi svoju funkciju.

Zastakljivanje terase pomoću providnih balkonskih harmo vrata je pravo rešenje jer terasa zadržava svoju osnovnu funkciju i pravo je rešenje sa garancijom.